Blog občana našeho města



Právě probíhající svátky vánoční má každý spojeny i s kaprem a bramborovým salátem, sváteční atmosférou a nadílkou pod ozdobeným vánočním stromečkem. A v podobném duchu se odehrálo i poslední zasedání zastupitelstva v letošním roce těsně před Vánoci.

Ve svém příspěvku ze srpna tohoto roku jsem předpovídal vývoj situace okolo městské akciové společnosti slovy "u městské akciovky přituhuje". Myslím, že na má slova došlo, v současné době kauza BBM a jejího úvěru na rekonstrukci centrálního rozvodu tepla CZT u České spořitelny hýbe politickou scénou našeho města.

Včerejší výročí listopadových událostí roku 1939 a 1989 a průběh jeho oslav mne opět přinutil ke krátkému zamyšlení. Stejně jako u výroční srpnové invaze roku 68 jsem použil obdobný titulek, a měl jsem k tomu důvod.

Jak jsem slíbil, opět zveřejňuji svůj článek ze srpna tohoto roku týkající se výročí invaze spojeneckých vojsk do naší země. Není již sice aktuální, ale vyjadřuje můj postoj k této události a určitě do souboru mých úvah a komentářů patří. Tady je:

Dnes poprvé publikuji článek nikoli jako radní našeho města, ale jako jeho řadový občan. Je pro mne určitou úlevou, že se mohu začít k dění ve městě vyjadřovat bez nálepky kverulanta a sabotéra, který si dovolil veřejně kritizovat své kolegy a koaliční partnery.

Ve středu 31.10.2018 proběhne ustavující zasedání nového zastupitelstva. Zde by se měly navolit orgány města, především Rada města a statutární zástupci, tzn. starosta a jeho místostarostové. Zřejmě půjde o formalitu, většinu 12 hlasů z 21 nově zvolených zastupitelů mají již předem dohodnutí koaliční partneři, Podpora občanů a Naše dvojměstí. To by...

Volby skončily a pro mne není jejich výsledek překvapením. Očekával jsem vyrovnaný souboj mezi 3-mi subjekty, což se také potvrdilo, černý Petr nakonec zůstal STANu s Piráty. To je možná jediná neočekávaná událost, protože pirátská loď měla určitě ambice volby vyhrát.

Pojďme volit!

05.10.2018

Dnes naposledy publikuji příspěvek před volbami. V těch předchozích jsem se Vám snažil vysvětlit svůj pohled na řízení našeho města z pozice radního, popsat svoji zkušenost pro ty, kteří nebyli "přímo u zdroje". Mnohdy jsem byl kritický, pro někoho možná někdy až příliš. To ale nebylo mým záměrem, rozhodně zastávám názor, že každé polistopadové...

Další z velkých zklamání, které jsem zažil, je skutečnost, že dodnes nemáme zřízenou funkci městského architekta. Tu dnes supluje Komise pro rozvoj města a někteří její členové.

© 2018 Zdeněk Adámek. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky